«

»

Sep 27

Luottovertailu

Luottovertailu eli vippi- tai kulutusluottovertailu on hyvä tapa varmistaa, että et ota lainaa, joka on, lievästi sanottuna, kusetusta. “Kusetuslainoja” on nääs myös liikkeellä harmillisen monia. Ja siitäkin huolimatta, vaikka lainanantajasi olisi täysin rehellinen, voit silti säästä kymmeniä, satoja tai jopa tuhansia euroja koroissa, riippuen lainamäärästäsi ja siitä ajasta, mille ajattelit takaisinmaksun: mitä enemmän ja isompi summa, sen enemmän lainavertailu kannattaa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö satasen lainaa kannattaisi vertailla, sillä jos tarvitset oikeasti turvautua satasen arvoisiin lainoihin, on mahdollista, että se parimkymppiä tai viisikymppiäkin minkä voit säästää, kun mennään laina paikoissa ääripäästä ääripäähän, on kyllä melko merkittävä määrä rahaa.

 

Lisäohjeita lainan hakijalle

Muista myös se, että vaikka lainanantajasi olisi pankki, se ei automattisesti tarkoita, että he haluavat kaikkea parasta sinulle, myös pankkilaina voi olla huono päätös, huolimatta siitä, kuinka plajon vakuuksia tarvitset lainasi saantiin edes.

Kaikissa lainoissa ei tarvita vakuuksia tai muutakaan todisteita, tämä riippuu leensä lineaarisesti lainan summasta ja maksuajasta. Ikärajat, vaatimukset ym vaihtelevat paljon lainojen välillä, ja tästäkin syystä on erittäin hyödyllistä zekata kaikki lainavertailut, jotka siis ovat rehellisiä. Myös lainavertailut voivat olla ns. manipuloituja, rahalla nimittäin saa tässäkin maailmassa. Siksi onkin erityisen tärkeää, että suosit hyväi lainavertailuita, kuten esimerkiksi aina luotettava sivusto MikäVippi.fi!

Muista, että ennen lainaa luet sen ehdot ja vertailut, ettet tuhlaa aikaasi, Monilla lainapaikoilla kuten kulutusluototilla varsinkin on vaatimuksena yleensä jonkilainen todiste tuloista, vaikka vakuuksia ei välttämättä vaadita. Jos sinulla ei sen sijaan ole tuloja, voit silti joko saada lainaa jostain muualta tai sitten yksinkertaisesti hommata itsellesi jonkun takaamaan lainasi. Tähän hommaan käy vaikka vanhempasi tai sitten omaisuutesi kuten autosi tai talosi. Esim. autoa käytetään vakuuten Sav-rahoituksella, josta lainaa voi saada enintään puolet autosi hintaa nähden.

Lainaa saa yksityisten lainausfirmojen lisäksi myös pankeista, kuten nordea. Tällöin tarvitset kuitenkin aina takaajat ja vakuudet, etkä siltikään välttämättä saa lainaa, joten pankkeja ei kannata harkita ainakaan kymppitonnia pienemmissä lainasummussa, jos edes sittenkään. Niillä nimittäin korot eivät paljon poikkea kaikkien parhaimmista yksityisistä firmoista.